Ένωσε τις Δυνάμεις σου

Greek Foodosophy: Μια ελπιδοφόρος ιδέα για την προώθηση των παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων

banner 685 X 590 arnitikaΠλησιάζει στο ιδανικό «Η ισχύς εν τη ενώσει». Αγγίζει το ελληνικό όνειρο για ένα ισχυρό όνομα, μια δυνατή μάρκα με μεγάλη εμβέλεια, κάτω από μία και μοναδική φιλοσοφία. Πρόκειται για την Ελληνική Τροφοσοφία (Greek Foodosophy), που εμφανίζεται ως μια φρέσκια, ελπιδοφόρος ιδέα προώθησης της παραδοσιακής ελληνικής διατροφής κάτω από μία στέγη.

Για να ζούμε και ελληνικά και καλύτερα.
Η νέα κίνηση φιλοδοξεί να ενώσει όσο περισσότερους παραγωγούς ελληνικών προϊόντων μπορεί σε ένα μόνιμο, άνετο εκθεσιακό κέντρο στην Αθήνα. Εκεί οι ίδιοι οι παραγωγοί θα διαθέτουν τα προϊόντα τους στα δικά τους καταστήματα – περίπτερα για τουλάχιστον 7-10 ημέρες κάθε μήνα. Όπως υπόσχεται, ό,τι πιο ελληνικό, πιο αυθεντικό και πιο νόστιμο θα βρίσκει τον δρόμο του προς τους καταναλωτές και τους μεταποιητές φρέσκο, χωρίς καθυστέρηση και, το κυριότερο, χωρίς μεσάζοντες. Επιπλέον, ο αγοραστής θα έχει άμεση επαφή με όσους παράγουν τα τρόφιμα που καταναλώνει, τα οποία δε θα είναι λίγα: Ελαιόλαδα, ζυμαρικά, γλυκά του κουταλιού, μέλια, μαρμελάδες, ξηροί καρποί, λουκούμια και άλλες μοναδικές γεύσεις της πατρίδας μας. Εμπορικές αντιπροσωπείες με ξένους επιχειρηματίες θα μπορούν επίσης να δοκιμάζουν προϊόντα ελληνικής διατροφής, ώστε να προωθούνται και οι εξαγωγές.

Greek Foodosophy39

Θέλεις να γίνεις…τροφοσοφός/ή;
Η Ελληνική Τροφοσοφία δεν σκοπεύει να σταθεί μόνο στο εμπόριο, αλλά στοχεύει και στην επιμόρφωση του κοινού μέσω εκδηλώσεων και ομιλιών που θα πραγματοποιούνται καθημερινά στον ίδιο χώρο. Εκεί θα λύνονται απορίες του τύπου: Πώς να φτιάξω το δικό μου φυσικό σαπούνι, πώς παράγεται το μέλι, πώς να ξεχωρίζω το καλό ελαιόλαδο, ποιες είναι οι ελληνικές ποικιλίες κρασιού, ενώ θα γίνονται και διαγωνισμοί ποιότητας.

Δοκίμασέ το και μαγειρεμένο!
Κάτω από το σύνθημα «Οι Έλληνες τρώνε καλύτερα» (Greeks do eat better), η Τροφοσοφία επιπλέον θα προσφέρει στους καταναλωτές δύο θεματικά εστιατόρια, όπου το φαγητό θα ετοιμάζεται με τα προϊόντα των παραγωγών (ώστε να δοκιμάζεις επιτόπου αυτό που αγοράζεις).