Εμπορικό κέντρο Greek Foodosophy

Η μεσογειακή διατροφή για την υγεία και την οικονομία-Greek Foodosophy. Εγκρίθηκε από την unesco η Μεσογειακή Διατροφή ως μέρος της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας. Στην απόφασή της αναφέρει ότι: τα προϊόντα που διαμορφώνουν γιορτές και κύκλους κοινωνικής ζωής είναι παρόμοια, το ελαιόλαδο, το σιτάρι και το κρασί είναι η χρυσή τριλογία για όλη την Μεσόγειο. http://foodosophy.gr
Η Μεσογειακή Διατροφή, δηλαδή ελληνική διατροφή χαρακτηρίζεται από το σύνθημα «καταναλώνω ότι παράγω». Το εμπορικό κέντρο greek foodosophy — ελληνική Τροφοσοφία φιλοδοξεί να αποτελέσει το κέντρο της Μεσογειακής Διατροφής για την Ελλάδα να προβάλει τα προϊόντα της ελληνικής γης με παραδοσιακούς τρόπους, καλλιέργειας, κτηνοτροφίας και αλιείας.

Σε ένα εντελώς νέο χρηματιστηριακό περιβάλλον καλούνται να προσαρμοστούν–και να αναζητήσουν ευκαιρίες-οι επενδυτές του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Άνοιξε το τελευταίο διάστημα και η συζήτηση για το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός χρηματιστηρίου εμπορευμάτων στην Αθήνα. Ο πρόεδρος του χρηματιστηρίου Αθηνών και διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, Σωκράτης Λαζαρίδης κάνει λόγο για έντονο ενδιαφέρον κυρίως από ξένους επενδυτές για τον τομέα της μεσογειακής διατροφής και των αγροτικών προϊόντων. Το Χρηματιστήριο Αθηνών δημιούργησε ένα συνοπτικό οδηγό με θέμα την ελληνική διατροφή (Greek Food-The Story), στον οποίο παρουσιάζονται οι βασικοί τομείς του κλάδου Αγροτικών προϊόντων — Τροφίμων και Ποτών, καθώς και εταιρείες κάθε τομέα.
Μέσα από το εμπορικό κέντρο Greek Foodosophy τα πιο αξιόλογα ελαιόλαδα, ζυμαρικά, κρασιά, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, όσπρια, αναψυκτικά κλπ, βρήκαν το δρόμο τους για ανάδειξη στους καταναλωτές. Έτσι ελληνικές παραγωγικές μονάδες έχουν την δυνατότητα να «βγουν» δυναμικά για την λιανική τους πώληση μέσα από ένα αξιοπρεπές χώρο, σε ώρες καταστημάτων. Οι καταναλωτές από την άλλη έχουν την δυνατότητα να βρουν με εύκολο τρόπο συγκεντρωμένα τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα, σε ένα εμπορικό κέντρο με πολλαπλές δραστηριότητες. Δεύτερος στόχος οι εξαγωγές. Μέσω του Greek Fodoosophy τα ελληνικά προϊόντα βρίσκουν το δρόμο τους και για τις αγορές του εξωτερικού.
Πληροφορίες:
http://www.facebook.com/GreekFoodosophy