Πως Δουλεύει

Foodosophy, Mall για παραγωγούς

banner 685 X 590 galazioΣκεφτείτε ένα εμπορικό κέντρο στην Αθήνας που θα λειτουργεί όλο το χρόνο σαν εκθεσιακός. Με καταστήματα παραγωγών κάθε είδους προϊόντων απ’ την Ελλάδα. Ανοιχτό κάθε μέρα, με πωλήσεις προϊόντων, ομιλίες, επιδείξεις, εστιατόρια, κόσμο να ενημερώνεται και να ψωνίζει. Έναν χώρο όπου οι παραγωγοί θα έχουν μονίμως ένα μαγαζί και οι καταναλωτές έναν παράδεισο για προμήθεια αγνών προϊόντων σε καλές τιμές, καθώς δε θα υπάρχουν μεσάζοντες.

Ένα Mall για τους μικρούς παραγωγούς και βιοτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα που δεν έχουν δυνατότητα παρουσίας στην αγορά. Στο χώρο του Foodosophy θα πραγματοποιούνται διαρκώς εκδηλώσεις και ενημερωτικές ενέργειες: πώς να φτιάξετε το δικό σας σαπούνι από λάδι, πώς να ξεχωρίζετε το καλό ελαιόλαδο, ποιες είναι οι ελληνικές ποικιλίες κρασιού κλπ. Επίσης διαγωνισμοί προϊόντων, όπου οι καταναλωτές θα βαθμολογούν τους παραγωγούς.

Greek Foodosophy6

Το κέρδος για τον καταναλωτή θα έρχεται, εκτός από την ποικιλία στην επιλογή, και από τις χαμηλότερες τιμές, καθώς οι παραγωγοί θα διαθέτουν οι ίδιοι τα προϊόντα τους χωρίς τη μεσολάβηση κανενός. Εκτός αυτού, το Greek Foodosophy θα λειτουργεί σαν business center για την χονδρική πώληση. Θα υπάρχει η δυνατότητα δηλαδή να οργανώνονται επισκέψεις ενδιαφερομένων από όλο τον κόσμο και να συναντούν συγκεντρωμένους τους παραγωγούς, ώστε να κλείνονται εμπορικές συμφωνίες για εξαγωγές.

Πώς όμως ο παραγωγός λαδιού από την Κρήτη ή ο μελισσοκόμος από την Άνδρο θα συμμετέχει σε αυτό το project; Το κόστος συμμετοχής στο Mall θα ανέρχεται στα 700 ευρώ συν 8% επι των πωλήσεων. Με αυτό το ποσό ο παραγωγός έχει ένα μαγαζί με το κλειδί στο χέρι, καθώς και υπάλληλο να το λειτουργεί. Βεβαίως θα πρέπει να επισκέπτεται το Greek Foodosophy μια με δυο φορές το μήνα, ώστε ο ίδιος να επιδεικνύει στους επισκέπτες τον τρόπο της παραγωγής του. Θα πρέπει, σαν παράδειγμα, να δείχνει πού πηγαίνει τα μελίσσια του, πότε τους αλλάζει χώρο, πώς είναι η κηρήθρα. Είναι σημαντικό να υπάρχει ενημέρωση του κοινού από τον ίδιο τον παραγωγό.